til top
  • Hytte på Aasenstranda
  • Hytte på Aasenstranda
  • Hytte på Aasenstranda

Hytte på Aasenstranda

Bygger ut nær strandkanten; - Her er det attraktivt å feriere

Les hele artikkelen i Gjengangeren 

Lokale nyheter / 09.03.2020

I disse dager blir Hortens flotteste utsiktstomter solgt – til fritidsformål. Interessen er upåklagelig. Av totalt 31 tomter er bare seks usolgt.

Her har det vært bygget hytter siden lenge før krigen. Ole Jan Aasen var grunneier. Nå har sønnen Gjermund og svigerdatter Gunn Henny Aasen tatt eierskap i utviklingen av området, som i praksis er en videreføring av hans egne planer fra 1981.

I 2012 ble et femti mål stort område regulert til hytteområde, med plass til totalt 31 hytter. I nyere tid gjelder det 16 nye hytter. Hver fritidsbolig får en tomt på nær ett mål tomt.

1,5 millioner

Hyttetomtene ble presentert på en boligmesse på Hellerud i 2016. Ole Jan Aasen er fornøyd med responsen.

Ikke to like hytter

– Vi valgte å selge selv. Den første tomta ble solgt for 1,5 millioner, en pris som ble malen for de øvrige tomtene. Jeg tenkte at det var i overkant, men de som signerte, blunket ikke engang. Det har jo kostet å anlegge vei og legge vann og kloakkanlegg her, sier han i dag, og legger til at de har ikke hatt noen hast med å selge.

– Men det har vært stor interesse for tomtene. Med den utsikten og sol hele dagen, er det attraktivt å feriere her, sier grunneieren.

Utbyggingen har også kommet de gamle hyttene til gode, i og med at de nå får innlagt vann og avløp.

Eierne kan velge selv

Ole Jan Aasen er ivrig etter å vise fram hyttene som er under oppføring, men også de som allerede er bygget.

Mesterhus har fått oppdraget med å bygge en av de arkitekttegnede hyttene, på toppen av feltet.

– Hyttetomtene selges uten byggeklausul. Det er moro å se hvor ulike de er. Noen er arkitekttegnet. Jeg blir imponert når jeg ser hvor smarte løsninger noen av hyttene har, sier Ole Jan Aasen i det byggmester Knut Langaas viser seg i dørkarmen.

Maksimalt bruksareal på hyttene er ifølge reguleringsplanen 80 kvadratmeter. For å utnytte antall kvadratmeter har de på denne hytta plassert teknisk rom og boder i krypkjelleren.

– Jeg synes dette er et morsomt prosjekt. Arkitektene, et par fra Asker, har brukt tre år på å finne ut hvordan de vil ha det. Jeg har en tjukk bunke med tegninger jeg må følge. Det er masse detaljer. Det blir mer som å bygge et møbel enn ei hytte, sier Langaas.

Hyttetomter

– Men reagerer dere på at det bygges hytter i dette området i stedet for hus? Horten har jo mangel på attraktive tomter?

– Det må du spørre kommunen om. Det er de som har bestemt at dette skal være et hytteområde. Hele kystlinja rundt Frebergsvik er fullt med hytter, sier Ole Jan Aasen, og legger til at standarden på de nye hyttene blir så høy at noen kanskje velger å være på hytta året rundt.

Bilder fra Ferdig bygg

Ta gjerne kontakt ved spørsmål: Bård Johnson 46 80 88 98

eller på e-post: baard@knutlangaas.no 

List image
List image
List image
List image
List image
List image
List image
List image
List image
List image
List image
List image
List image
List image
List image
List image