til top
  • Bli med på innsiden av det Runde huset

Bli med på innsiden av det Runde huset

Har du spekulert på hvordan det uvanlige huset ved Løvøya ser ut på innsiden? Nå har du sjansen til å se det selv.

Les mer på gjengangren.no

Lokale nyheter / 01.04.2020

Bli med på innsiden

Klokken 20.30 i kveld er det igjen duket for en ny episode av TV-programmet “Årets Hjem”. Denne gangen besøker ekspertene Vestfold, og et hus i Horten blir behørig gått etter i sømmene.


Det er ikke noe hvilket som helst hus, men ferieboligen til Sverre T. Hansen som ligger et steinkast fra Løvøya - av mange kalt “Kakeboksen”. For huset som er tegnet av Torvald Bernhardt har en uvanlig arkitektur, og er nesten sirkelrundt.

– Fantastisk eiendom

– Jeg synes det var en fantastisk eiendom med et veldig flott hus. I sin uortodokse form var det veldig fint plassert på tomta, sier arkitekt Knut Hovland, som er en av de tre ekspertene i panelet som bedømmer hjemmene som presenteres i serien.


I tillegg til arkitekt Hovland består panelet av interiørdesigner Maria Erlingsdotter Neerland og formgiver og produktdesigner Andreas Engesvik.


– Hittil i programmet har dere ofte lagt vekt på helt ulike ting når dere vurderer et hus?


– Det er klart, jeg tror kanskje en arkitekt ser mer på helheten i et hus, innrømmer Hovland.

Ett av de mer luksuriøse

– Noen ganger er det veldig vanskelig å sammenligne et hjem med et annet, som for eksempel i forrige episode, da vi både besøkte en 2-roms på Torshov og en penthouseleilighet der takterrassen var anlagt som en japansk hage. Men vi skal jo ikke bare se på huset. Vi skal se på hele hjemmet.

Eiendommer i den klassen som huset ved Løvøya tilhører, er ikke hverdagskost - selv ikke når man deltar i et ekspertpanel som skal bedømme Norges aller flotteste hjem.


– Dette var nok et av de mest luksuriøse hjemmene vi har sett på, innrømmer Hovland.

Mer enn et hus

– Som prosjekt var det veldig flott. Samtidig bar vel eiendommen preg av at eierne ikke bodde der så mye. Det var noe vi la merke til. Det virket ikke så innbodd, kan du si.


– Du som er arkitekt gjetter deg kanskje til hvem som har tegnet noen av husene dere besøker?


– Av og til kan jeg ha en anelse, ja. Det er jo noen hus som har en tydelig signatur. Men det er ikke så mange av husene vi har sett på som er av nyere dato, og jeg har ikke latt meg forføre av at jeg eventuelt skjønner hvem som har tegnet det.

– Ville du selv gjerne bodd i det runde huset på Løvøya?


– Det hadde ikke vært meg imot å bo på den eiendommen, nei. For dette var jo mer enn et hus. Her må man se på eiendommen i sin helhet, og jeg likte spesielt eikeskogen, og det at huset var trukket litt tilbake på tomta, i stedet for å ligge helt ned mot sjøen. Men jeg vet ikke helt om jeg ville ha tegnet huset slik selv.


– Hva ville du gjort annerledes?


– Det er vanskelig å tenke seg et hus annerledes når det først står der. Dette var ganske komplett. Et rundt hus krever jo litt. Det kan fort bli kronglete løsninger, men slik var det ikke her, ettersom planløsningen var ganske enkel og rommene var så store.

Arkitekten meldte på huset

Sverre T. Hansen bekrefter at familien ikke får brukt stedet så mye som de skulle ønske.


– Nå har vi knapt vært i Norge de siste 6-7 månedene. Vi bor jo i Canada, fordi det er der vi har familie, sier han. – Men vi liker oss veldig godt på Løvøya, og håper vi får brukt stedet mer når vi blir gamle. Særlig i mai er det nydelig der.


– Hvordan var det å åpne hjemmet sitt for et kamerateam fra TV Norge?


– He he. Det var hyggelig, det. Men jeg vet ikke om jeg ville gjort det igjen. Dette var egentlig arkitektens påfunn. Det var han som meldte oss på.

Får ikke sett på

– Alle deltakerne blir bedt om å legge igjen en liten plakat med en kort beskjed til ekspertpanelet. Hva skrev du til dem?


– Faktisk husker jeg det ikke selv. Det begynner å bli en stund siden opptakene.


– Da kommer du vel til å sitte klistret til TV-skjermen når det går på lufta?


– Nei, dessverre. Jeg får ikke tid. Men produsenten har lovet å sende meg en CD, så da får jeg vel sett det senere, sier Sverre T. Hansen.

Velkommen inn!
List image
List image
List image
List image
List image
List image
List image
List image
List image